+31 6 47 47 22 67 info@managinghappiness.nl

THE ART OF LISTENING

Tijdens het event This is 42, een congrestival voor ondernemers en bedrijfsleiders uit Nederland en België, mocht ik een lezing verzorgen.

Het thema van het event was ‘Pause to start’ met als onderliggend idee dat je om je bedrijf te laten groeien, eerst zelf zult moeten groeien. Dat betekent dat je soms eerst stil moet staan om verder te kunnen. Stil staan bij wie je bent, wat je wilt, waar je gelukkig van wordt en wat je nog moet ontwikkelen om daar te komen.

Tijdens dit 24-uurs event in Chateau St. Gerlach namen de ondernemers en bedrijfsleiders deel aan allerlei lezingen en workshops die hen hierbij hielpen. Mijn workshop ging over luisteren.

Want hoewel er inmiddels best veel kennis over geluk beschikbaar is én wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat geluk voor een deel te beïnvloeden is, is wat precies werkt voor iedereen anders. Daarom is de start van meer geluk leren luisteren. Leren luisteren naar jezelf en naar elkaar. Oprechte aandacht voor wat jij of de ander belangrijk vindt. Als je dát weet, dan kun je gaan werken aan geluk. Om die reden zijn de ondernemers en bedrijfsleiders tijdens de workshop met elkaar in gesprek gegaan, niet zozeer om te praten maar om te oefenen met luisteren…écht luisteren met oprechte aandacht voor elkaar.

 

Share
Vaardigheden

Gepubliceerd op

maart 22, 2015