+31 6 47 47 22 67 info@managinghappiness.nl

COMPLIMENTENKWARTET

DE WAARDE VAN COMPLIMENTEN

Een positief organisatieklimaat herken je aan de positieve verbindingen, de waardering die men voor elkaar heeft, de focus waarmee men aan doelen werkt en de bezieling waarmee men dat doet. Een effectieve manier om dit te stimuleren, is aandacht besteden aan complimenten. In Nederland hebben wij een beetje een haat-liefde verhouding met complimenten. Wij zijn het land van bescheidenheid en ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’. Zonde, want complimenten vormen de smeerolie tussen de sociale wielen! Dit komt doordat complimenten een gevoel van solidariteit en saamhorigheid oproepen.

 

HET COMPLIMENTENKWARTET

Om het geven van Complimenten makkelijker en toegankelijker te maken, heb ik het Complimentenkwartet ontwikkelt. Dit spel zorgt ervoor dat het geven van complimenten een gedeeld plezier en een gedeelde verantwoordelijkheid wordt. Je kunt het spelen met je team waardoor er meer positiviteit, waardering en verbinding ontstaat! De kaarten van het kwartet geven de spelers de woorden en mogelijkheid om enerzijds te benoemen wat men waardeert aan de ander en anderzijds om feedback te vragen op het eigen gedrag.

 

DE CATEGORIEËN

Het Complimentenkwartet bestaat uit elf categorieën met bijbehorende complimenten gebaseerd op de competenties die voor organisaties niet alleen nú belangrijk zijn maar ook in de toekomst: organiseren, communiceren, vernieuwen, helpen, leiderschap, doelstellingen, sfeer, persoonlijke ontwikkeling, integriteit, besluitvaardigheid en omgevingsbewustzijn. Het Complimentenkwartet is hiermee op meerdere manieren te gebruiken: als kwartet, maar ook als instrument om feedback te vragen of om op een luchtige manier complimenteren te verweven in de dagelijkse praktijk.

 

Bestel je het Complimentenkwartet dan krijg je:

  • 44 mooi vormgegeven kaarten met daarop de competenties die niet alleen nu maar ook in de toekomst van belang zijn
  • achtergrondinformatie over het belang van complimenteren
  • praktische tips over hoe te complimenteren
  • voorbeelden van complimenten om je op weg te helpen
  • én verschillende spelvormen gericht op complimenteren en feedback ontvangen!

 

Het Complimentenkwartet kost € 9,95 excl. BTW en verzendkosten.

 

Wil je meer informatie over het Complimentenkwartet of wil je het bestellen, neem contact op via het contactformulier of telefonisch op 06-47472267.

 

Share
Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

april 8, 2015