+31 6 47 47 22 67 info@managinghappiness.nl

NIETS IS LEUKER DAN EEN COMPLIMENT ONTVANGEN!

WAT ZIE JE ER GOED UIT! FANTASTISCH HOE JE DAT HEBT OPGELOST! JE HEBT ONGELOOFLIJK INSPIREREND GESPROKEN! IK HEB VEEL WAARDERING VOOR DE MANIER WAAROP JIJ TELKENS WEER MET EEN CREATIEVE OPLOSSING KOMT! KNAP HOE JIJ JE WERK EN DE ZORG VOOR JE GEZIN WEET TE COMBINEREN! WE VINDEN HET ALLEMAAL LEUK OM COMPLIMENTEN TE KRIJGEN, MAAR VELEN VAN ONS VINDEN HET MOEILIJK OM ZE TE GEVEN ÉN MOEILIJK OM ZE IN ONTVANGST TE NEMEN. HET COMPLIMENTENKWARTET KAN UITKOMST BIEDEN! OP SPEELSE WIJZE STELT HET JE IN STAAT OM EEN COMPLIMENT TE GEVEN AAN JE MEDEWERKERS, COLLEGA’S, LEIDINGGEVENDEN EN RELATIES.

DE WAARDE VAN COMPLIMENTEREN 

Een positief organisatieklimaat herken je aan de positieve verbindingen, de waardering die men voor elkaar heeft, de focus waarmee men aan doelen werkt en de bezieling waarmee men dat doet. Een effectieve manier om dit te stimuleren, is aandacht besteden aan complimenten. In Nederland hebben we een beetje een haat-liefde verhouding met complimenten. Wij zijn het land van bescheidenheid en ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Zonde, want complimenten vormen de smeerolie tussen de sociale wielen! Dit komt doordat complimenten een gevoel van solidariteit en saamhorigheid oproepen.

HET COMPLIMENTENKWARTET

Een interactieve manier om met complimenten aan de slag te gaan is het Complimentenkwartet. Dit spel zorgt ervoor dat het geven van complimenten een gedeeld plezier en een gedeelde verantwoordelijkheid wordt. Speel met uw team het Complimentenkwartet en er ontstaat positiviteit, waardering en verbinding! De kaarten van het kwartet geven de spelers de woorden en mogelijkheid om enerzijds te benoemen wat men waardeert aan de ander en anderzijds om feedback te vragen op het eigen gedrag.

DE CATEGORIEËN

Het Complimentenkwartet bestaat uit elf categorieën met bijbehorende complimenten gebaseerd op de competenties die voor organisaties niet alleen nú belangrijk zijn maar ook in de toekomst: organiseren, communiceren, vernieuwen, helpen, leiderschap, doelstellingen, sfeer, persoonlijke ontwikkeling, integriteit, besluitvaardigheid en omgevingsbewustzijn. Het Complimentenkwartet is hiermee op meerdere manieren te gebruiken: als kwartet, maar ook als instrument om feedback te vragen of om op een luchtige manier complimenteren te verweven in de dagelijkse praktijk.

TEAMONTWIKKELING OF RELATIEGESCHENK

Het Complimentenkwartet kun je goed gebruiken als je op een positieve manier wilt werken aan je eigen ontwikkeling of die van je team. Door het handzame formaat en de gekozen categorieën past het spel in iedere tas én bij iedere organisatie. Daarmee is het niet alleen leuk om zelf te hebben, maar ook om cadeau te geven. Combineer het spel met een eigen compliment en het wordt een vrolijk, professioneel, praktisch en persoonlijk relatiegeschenk!

“Wat ziet het Complimentenkwartet er super uit, gave inhoud, mooie vormgeving, modern lettertype! Ook de uitleg is duidelijk geschreven. Compliment!”

Boris

Manager

“Sinds kort ben ik in het bezit van het Complimentenkwartet. Ik kan het van harte aanbevelen! Een leuke en makkelijke manier om met je team aandacht te besteden aan een (positieve) feedbackcultuur. Als je het bestelt, heb je het snel in je bezit.”

Jan-Willem

Manager

“Ik heb het Complimentenkwartet na afloop van een workshop gegeven aan een P&O-team. Ze waren heel blij en ervoeren het echt als een cadeautje. Ze gaan binnenkort kwartetten!”

Samantha

Advocaat Arbeidsrecht

Bestel je het Complimentenkwartet dan krijgt je:

  • 44 mooi vormgegeven kaarten met daarop competenties die niet alleen nú maar ook in de tóékomst van belang zijn
  • achtergrondinformatie over het belang van complimenteren
  • praktische tips over hoe te complimenteren
  • voorbeelden van complimenten om je op weg te helpen
  • én drie verschillende spelvormen gericht op complimenteren en feedback ontvangen!

En daar blijft het niet bij! Heb je behoefte aan inspiratie of bent u op zoek naar nieuwe spelvormen? Dan kun je terecht op de Facebookpagina van Managing Happiness waar regelmatig nieuwe spelvormen worden gedeeld. Speel je het spel liever onder professionele begeleiding, neem dan contact met me op. Ik help jou en je team graag verder! Veel speelplezier gewenst!