+31 6 47 47 22 67 info@managinghappiness.nl

COACHING 

WIL JIJ MEER PERSOONLIJK LEIDERSCHAP TONEN IN JE EIGEN (WERKENDE) LEVEN EN/OF JE VERDER ONTWIKKELEN ALS LEIDER? COACHING KAN DAARBIJ HELPEN! COACHING IS DÉ MANIER OM IN EEN VEILIGE OMGEVING NIEUWE DINGEN TE LEREN. PERSOONLIJKE COACHING EN LEREN OVER ONDERWERPEN DIE VOOR JOU VAN BELANG ZIJN!

DOOR ANDERS TE DENKEN ONTSTAAT RUIMTE. RUIMTE VOOR VOOR NIEUWE PERSPECTIEVEN, OPLOSSINGEN, IDEEEN EN INZICHTEN. MAAR NIET ALLEEN DAT! DOOR ANDERS TE DENKEN ONTSTAAT OOK RUIMTE VOOR GELUK EN (MENTAAL) WELZIJN. ONS GELUKSGEVOEL WORDT VOOR ONGEVEER 40% BEPAALD DOOR ONZE EIGEN GEDACHTEN EN GEDRAGINGEN. DIT BETEKENT DAT WE BEST VEEL INVLOED HEBBEN OP ONS EIGEN GELUK.

WAT HOUDT COACHING IN?

Jij weet dat je iets anders wilt. Dat je niet helemaal tevreden bent met zoals het nu gaat óf dat je klaar bent voor een volgende stap in je ontwikkeling en daarbij wel wat hulp kunt gebruiken. Die hulp ben ik. Ik ben je sparringpartner, je spiegel, je gids en je stok achter de deur om die doelen die voor jóu belangrijk zijn ook daadwerkelijk te behalen. Samen gaan we een traject aan om te zorgen dat jij effectief en gelukkig kunt zijn in je werk!

VOORBEELDEN COACHVRAGEN:

  • Mentale gezondheid en welzijn
  • Resilience: hoe kan ik beter omgaan met stress en/of druk?
  • Keuzes maken
  • Hoe haal ik voldoening uit mijn werk en/of leven?
  • De toekomst: wat wil ík (wellicht i.p.v. de mensen om mij heen)?
  • Jezelf zijn en je kwetsbaar opstellen
  • Omgaan met emoties van jezelf en/of anderen
  • Verantwoordelijkheid nemen én grenzen stellen
  • Opereren en communiceren in een zakelijke context: hoe kom ik over en hoe gedraag ik me? Hoe kan ik mijn invloed vergroten?

MET WAT VOOR VRAGEN KAN IK BIJ JOU TERECHT?

De meeste coachvragen zijn erop gericht om de effectiviteit op het werk te vergroten, stress te verlagen, gelukkiger te worden, keuzes te maken en/of een betere leider te worden. Wat dat dan exact is, verschilt natuurlijk van persoon tot persoon.

Bij de één ligt de nadruk bijvoorbeeld meer op het vergroten van leiderschap in de functie van leidinggevende, bij de ander gaat het meer om inzicht verkrijgen, het versterken van het zelfvertrouwen of het vergroten van de emotionele intelligentie. Twijfel jij of jouw vraag geschikt is voor coaching, neem dan gerust contact met me op.

HOE ZIET EEN COACHTRAJECT ERUIT?

Tijdens een kennismakingsgesprek per telefoon of via Zoom maken we kennis en bepalen we samen wat het doel van de coaching zal zijn. Vervolgens start de daadwerkelijke coaching en gaan we stap voor stap werken aan je ontwikkeldoel. Dat doen we aan de hand van concrete casuïstiek die op dat moment voor jou relevant is.

Een standaardcoachtraject duurt ca. 6 maanden en vindt, tenzij anders afgesproken, plaats via Zoom of in de omgeving van Arnhem. Aan het einde van ieder gesprek plannen we de volgende afspraak die over het algemeen na één of meerdere weken zal zijn, afhankelijk van hoeveel tijd wenselijk is om bijvoorbeeld e.e.a. te laten bezinken of te oefenen met het geleerde in de praktijk.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten zijn afhankelijk van het traject waarvoor je kiest. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we eerst of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. Indien we beiden denken dat ik jou kan helpen, bepalen we welk traject jou het meeste gaat helpen om je doel te behalen.

 

WANNEER KAN IK STARTEN?

Over het algemeen is het mogelijk om op zeer korte termijn te starten. Zodra je hebt besloten dat je wilt starten met coaching, kunnen we een afspraak plannen voor het intakegesprek.

WELKE OPLEIDINGEN HEB JE GEVOLGD?

Na mijn studies Recht en Economie in bedrijf en maatschappij en Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht heb ik een management traineeship bij ING gedaan. Vervolgens heb ik daar allerlei opleidingen mogen volgen die mij verder schoolden als leidinggevende en professional. Bij de School voor Coaching heb ik vervolgens de opleiding Leergang voor Professionals gevolgd die de basis voor mijn coachvaardigheden heeft gelegd en tot accreditatie als gecertificeerd coach heeft geleid. Naast allerlei cursussen op het gebied van o.a. RET, Geweldloos Communiceren, Energiemanagement, Systemisch en Oplossingsgericht werken en het faciliteren van groepen, ben ik opgeleid tot gecertificeerd e-coach bij eCoachPro. De laatste jaren heb ik daarnaast verschillende opleidingen gevolgd bij Center for Transformational Presence en in 2021 heb ik de opleiding The Neuroscience of Change gedaan. Tot slot heb ik vaste intervisiegroepen om structureel te sparren met andere coaches en feedback te krijgen op mijn eigen manier van coaching.

WAT IS JOUW COACHSTIJL?

Mijn persoonlijke kenmerken zijn: sensitief, integer, open, positief, energiek, mensgericht én resultaatgericht, creatief, analytisch en verbindend. Dit zie je ook terug in mijn coachstijl: door te spiegelen en door te vragen, help ik je tot inzichten en oplossingen te komen die jou verder helpen. Het doel is niet alleen een goed gesprek waarin jij je gezien en gehoord voelt, maar ook tot concrete stappen te komen die jou verder helpen in je dagelijkse praktijk.

MIJN BELOFTE

Ik beloof je dat je door de coaching anders leert denken waardoor jouw creativiteit, effectiviteit en geluk kunnen vergroten.

Dus ben jij iemand die wil leren en dít wil leren door coaching, neem dan zeker contact op!