+31 6 47 47 22 67 info@managinghappiness.nl

Zoals ik in mijn vorige blog schreef, heb ik besloten te stoppen met de actieve verkoop van de Complimentenkwartetten.

Eerlijker is het echter om te zeggen dat ik besloten had om helemaal te stoppen met de verkoop van Complimentenkwartetten. Ik merkte dat ik de puf niet meer echt had om er moeite voor te doen om ze aan de man te brengen. Het werd meer een moetje dan dat ik er plezier aan beleefde en dat zag je direct terug in mijn creativiteit. Of eigenlijk het gebrek daaraan. Veel verder dan af een toe een bericht op LinkedIn kwam ik niet.

En dus besloot ik ermee te stoppen. Do more of what makes you happy was immers mijn motto en als het me niet meer gelukkig maakte, moest ik er maar mee stoppen. ‘Ruimte maken voor iets nieuws’ noemde ik het. ‘Durven loslaten’. Daar was niets aan gelogen. Het was een loslaatproces en zodra ik het had besloten, stroomde de energie weer en werd ik creatiever.

Maar….het nieuws dat ik ging stoppen, maakte ook dat een hoop mensen mij super lieve berichtjes stuurden om te vertellen hoe leuk ze het Complimentenkwartet vonden, hoe het hun (team) had geholpen en hoe zonde ze het vonden dat ik ermee ging stoppen. Het leidde tot nieuwe bestellingen, die ik dan met heel veel plezier inpakte en met een persoonlijk kaartje erbij extra mooi maakte. Heel leuk! Sommige mensen gingen daarnaast ook echt het gesprek met mij aan om te vragen waarom ik ermee ging stoppen en zij schuwden niet mijn overtuigingen te challengen.

Super leuk én super confronterend! Het bleek dat niet al mijn argumenten even overtuigend waren en dat sommige misschien wel meer gebaseerd waren op mijn persoonlijke angsten dan op de realiteit. ‘Was er niet een tussenoplossing mogelijk?’ vroegen ze mij. Een manier waarop ik én meer ruimte en plezier kreeg én ondertussen mensen blij kon blijven maken met de kwartetten? Met andere woorden: ik werd uitgedaagd/uitgenodigd om anders te denken!

Nogmaals. super leuk en confronterend! Hoewel het niet heeft geresulteerd in een radicaal andere oplossing, hebben de reacties en vragen van deze mensen mij wel enorm geholpen om scherp te krijgen waarnaar ik nou precies op zoek was. Wat nou precies de kern van mijn probleem, of eigenlijk behoefte, was. Rust, ruimte, energie en vrijheid….dat is waarnaar ik op zoek was, dat is wie ik ben en dat zijn de waarden van waaruit ik onderneem!

 

Vanaf deze maand zijn de Complimentenkwartetten wél nog verkrijgbaar en lever ik ze met ontzettend veel trots en plezier, maar kan ik je niet garanderen dat je bestelling binnen 24 uur wordt verwerkt. Want wie weet ben ik ben ik op dat moment net even iets anders aan het doen waar ik gelukkig van word. 🙂

 

Share