+31 6 47 47 22 67 info@managinghappiness.nl

Zojuist vroeg ik me af waarom ik toch vaak dingen van alle kanten wil bekijken? Waarom hecht ik zoveel waarde aan verschillende perspectieven?

Ik denk dat daar twee redenen voor zijn:

oplossingen! Door iets van verschillende kanten te bekijken, ontstaan meerdere oplossingen. Je voorkomt een kokervisie en geeft het vraagstuk ruimte. De kans dat ik een probleem opgelost krijg, is gewoon groter als ik het van verschillende kanten bekijk.

opluchting! Iets van verschillende kanten bekijken, dwingt je om je oordeel los te laten. Dat wat je net immers voor waar aannam, moet je nu even loslaten. Hoe vaker ik dat doe, hoe meer het een gewoonte wordt. Het helpt mij dan niet meer alleen voor dat specifieke vraagstuk, het helpt mij om oordeellozer in het leven te staan. En dat maakt het leven een stuk makkelijker.

Voor beide geldt dat er ruimte ontstaat door van perspectief te wisselen. Ruimte voor nieuwe oplossingen en ideeën én ruimte voor compassie, empathie en begrip.

Al die elementen dragen op hun beurt weer bij aan geluk doordat je meer succes, voldoening, flow en verbinding zult ervaren.

Dingen van meerdere kanten bekijken, maakt mij dus gelukkiger. Laat dat nou net mijn doel zijn! ?

Wil jij ook ervaren hoe het veranderen van perspectief jou kan helpen? Neem gerust contact met me op!

Share